Evenemang

Vår sportbar visa FOTBOLLS-VM fr.o.m 15/6 tider – se hemsidan. Boka bord i god tid. Vi visar även allsvenskan, engelsk fotboll, golf, tennis, hockey, motorsport – mm.

Fredag 23
november
19.00
Ost- och vinprovning med Lars Nielsen. Vi börjar ju med ostar. Tvårättersmeny. Totalpris 565:-. Föranmälan senast 18 november.

Vi gör en ost- och vinprovning där resan går genom några utvalda länder. Detta är en kväll för alla som vill njuta av goda ostar i kombination med att vi avsmakar ett antal spännande viner. Allt avslutas med en två- rätters meny som sticker ut något.

Provningen hålls av Lars Nielsen, bosatt i Torsås kommun. Han har bland annat ett mångårigt förflutet som ansvarig för den kända vinkällaren på Stufvenäs Gästgifveri, beläget strax söder om Kalmar.

Ni får följa med vinerna och hur dom höjer upp maten med rolig information om hur drycken produceras.

Menyn ser ut enligt följande:

Förrätt – Fyllig ostbricka med bland annat ostarna Morbier, Manchego och Stilton.
Tillbehör: Kex, knäckebröd, selleri, torkad aprikos, plommon, nötter och citronpenslade päron.

Huvudrätt – Fylld lövbiff från ”ryggen” med lök, salami och gratängost. Serveras med delikatess-klyftpotatis alt. kokt potatis, babyspenat, halverade cocktail-tomater, vita bönor, bladpersilja och separat med coleslaw.

Dessert – Grönmögelost med portvins-sirap, valnötter, fikon, dadlar, aprikoser och Maderia-vin därtill.

Totalpris 565:-.
Extra glas 75:-
eller välj annan dryck från vår
restaurang. Max 40 personer.

Anmälan senast söndag den
18 november tel. 0485-56 27 60.
Östra Kyrkogatan 11 Borgholm

Fredag 14
december
19.00
Romprovning med representant från Plantation. Trerättersmeny. Totalpris 585:-. Föranmälan senast 7 oktober. Max 40 personer.

Vi har sedan flera år ett ganska brett sortiment olika rom-sorter, men det har aldrig tidigare anordnats någon provning på restaurangen. Nu gör vi det med besked. Temat är Plantation rum med tonvikt på dess ledande länder i världen. Så detta blir en kväll för den som gillar  dryckessmaker av skilda karaktärer kombinerat med vår trerätters meny.

Provningen hålls av Daniel Håkansson, chef för Region Syd, Spring Wine & Spirits Spendrups. Han har ett mångårigt kunnande om drycker inom sitt ämnesområde.

Ni får följa med plantation-sorterna och hur dom höjer upp maten med spännande information om produktionen, blandningarna och lagringen i flera olika steg.

Menyn ser ut enligt följande:

Förrätt – Bresaola-korgar med chévreost-kräm och rostade pinjenötter, färsk timjan och flingsalt.

Huvudrätt – Landgång special med husets rostbiff, remouladsås, bakad leverpastej, inlagd gurka, rödlök, skinka, ost, rotselleri, creme fraîche, syltlök, majonnäs och cocktailtomater.

Dessert – Hemlagade tryffelrutor Black & White med färska bär och lättvispad grädde.

Totalpris 585:-
Extra glas 75:-
eller välj annan dryck från vår
restaurang. Max 40 personer.

Anmälan senast fredag den
7 december tel. 0485-56 27 60.
Östra Kyrkogatan 11 Borgholm

Hjärtligt välkommen!

Fredag 21
december
20.15
Julmusik-Quiz live med Lasse Stenberg. Vi serverar jultallrik och annat gott. Boka gärna bord.