Evenemang

VARMT VÄLKOMNA!
Borgholms Kök och Bar anordnar spännande evenemang.
Följ oss även på Facebook och Instagram för nyheter.
Se allsvenskan, tennis, trav
via tv-skärmar i baren. Bordsbokning 0485-56 27 60.

TRIVIA BAR QUIZ
fredagen 7 februari kl. 20.00
lagtävling med teman, ämnen och
musik i snabb form. Boka bord. Max
4 pers. / lag. Pris till bästa lag.

ALLA HJÄRTANS DAG 14 feb.
Valentinmeny 2- rätters eller 3- rätters
17.00-20.00

Förrätt: TOAST SKAGEN
på rostat bröd, skagenröra
toppad med stenbitsrom.
 —————————
GRATINERAD CHEVREOST
på surdegsbröd med rocculasallad,
rostade valnötter och honung.

Varmrätt: RIMMAD GÖS
med jordärtskockpurè,
picklade gurka och grön
ärtskum.
—————————
RYGGBIFF
chili-bearnaisesås, ugnsrostad potatis
och babytomater. Rödvinssky och
friterad grönkål.
Dessert: VISPAD HALLON-PANNACOTTA
med färska hallon och saltlakrits-strössel.

2 rätter   325:-
3 rätter   395:-
1 varmrätt 279:-

TRIVA BAR VALENTIN QUIZ  20.00
lagtävling med teman, ämnen och
musik i snabb form. Boka bord.
Max 4 pers./ lag. Pris till bästa lag.

VINPROVNING FRANKRIKE
Lördag 15 feb. 19.00

Välkomna till en spännande vinprovning med högklassiga
franska viner i företagets 30-åriga historia med
jubileumsfirande under hela 2025.

Vår provningsledare och sommelier Johan Ekblad, Kalmar, har
valt att kalla provningen för: ”Bli en vinkännare”
Lär dig känna igen och skilja på några av de mest kända
vinerna i Frankrike.

Han säger:
– På ett lite lekfullt och lärorikt sätt kommer du inledningsvis att
blind-prova tre vita och tre röda viner från Frankrikes olika vin-
områden. Successivt lotsar jag dig fram så att du kan
skilja olika viner och druvsorter från varandra och även ihop
med vår meny.

Vi lyfter fram det klassiska franska köket med en asiatisk
twist enligt följande::

Tre förätter till provningen av vitviner:

1. Laxfilé sashimi med avokado, Wasabikrämpasta,
    citron och lime-olja.

2. Gratinerad chévre med valnötter, surdegsbröd,
    ruccolasallad och ringlad honung.

3. Brynt lårkycklingfilé med gräddig sås av
lyxigt smörstekta kantareller.

Huvudrätt: För provning av röda viner.

Steak au Poivre –
en klassisk fransk kötträtt som hyllas i  stora delar av världen.
Den vi valt ut från oxen är entrecote, rikligt kryddad med
nymald svartpeppar och serverad med en lyxig
pepparsås och en rödvinssky, potatis- och jordärtskockspuré,
ugnsrostade tomater.

Kaffe och liten sötsak.

Totalpris  825:-. Max 40 personer.
Anmälan senast söndag 9 februari
0485-56 27 60 eller maila eva.borggrillen@gmail.com

TRIVIA BAR QUIZ
fredag 21 februari 20.00
Lagtävling med teman, ämnen och
musik i snabb form. Boka bord. Max
4 pers./lag. Pris till bästa lag.

TRIVIA BAR QUIZ
fredag 28 februari 20.00
Lagtävling med tema, ämnen och
musik i snabb form. Boka ditt lag.
Max 4 pers./lag. Pris till bästa lag.

TRIVIA BAR QUIZ
fredag 7 mars. 20.00.
Lagtävling med teman, ämnen och
musik i snabb form. Boka bord. Max
4 pers./lag. Pris till bästa lag.

SEMESTERSTÄNGT  8 mars-16 mars

TRIVIA BAR QUIZ
fredag 21 februari kl. 20.00
Lagtävling med teman, ämnen och
musik i snabb form. Boka bord. Max
4 pers./lag. Pris till bästa lagen.

Borgholms Kök och Bar – BKB
Östra kyrkogatan 11
387 31 Borgholm
Varmt välkommen!
Eva och Bosse